Foto: Botanická zahrada Teplice
Teplice

Teplice - Je pravda, že orchideje jako takové nejsou nijak vzácné rostliny, nicméně tyto kultivary, které Botanická zahrada v Teplicích pro vás přichystala, je dovezla až ze zahraničí. Již na první pohled vám svým zjevem napoví, že v Evropě opravdu nemají své kořeny. K vidění budou do 20. října. 

"Až půjdete naším tropickým skleníkem, nelze je minout. Celý komplex se totiž počátkem měsíce rozzáří všemi barvami, a to právě díky stovkám květů orchidejí rodu Phalaenopsis. Některé z nich nesmírně voní, jiné mají pro změnu ohromné květy, jisté je však to, že uhrančivostí oplývají všechny. Dekorace doplňují bambusová stébla z naší vlastní produkce, a protože i Asie je multikulturní zemí, pak zde nalezneme i rostliny z jiných světadílů doplněné o barevné toulitky, vriesei nebo děrované listy monstery," informuje Botanická zahrada Teplice na svých webových stránkách.

Foto: Botanická zahrada Teplice

A protože jsou jejich zahradnice nadané i ve směru výtvarném, hned u vstupu do skleníků přivítá návštěvníky dvojice gejš, která si ve foyer s výhledem na překrásnou japonskou zahradu užívá svůj lahodný asijský čaj. A poté, co si návstěvníci vychutnají přehlídku orchidejí, můžou zavítat na konec subtropického skleníku, kde už na ně čeká alpský prodejce exotických plodin.

Foto: Botanická zahrada Teplice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru