Zlodějka z peněženky sebrala hotovost a peněženku i s platební kartou někam zahodila. Ilustrační foto
Teplice

Most – Policisté z obvodního oddělení v Mostě objasnili případ krádeže z výtahu, po které seniorka postrádala peněženku s osobními doklady a penězi. O své věci přišla poškozená v odpoledních hodinách, když se vracela s nákupním vozíkem na kolečkách z obchodu a v patách měla neznámou ženu.

„Ta ji následovala do vchodu a do výtahu. Seniorka prohodila se ženou několik slov, která ji sdělila, že jde na návštěvu za kamarádkou," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Pravda vyšla najevo o několik minut později, když poškozená přišla do bytu a začala vybalovat nákup. Zjistila, že jí něco chybí. „Mostečtí policisté viní 49letou ženu z Bíliny z toho, že se při společné jízdě výtahem nezdráhala okrást 86letou paní. Té měla podezřelá v nestřežený okamžik z vozíku odcizit peněženku. Peníze z ní prý vytáhla a zbytek dokladů včetně platební karty pravděpodobně vyhodila," zprostředkoval výpověď zlodějky policejní mluvčí.

Policisté se případem intenzivně zabývali a vyhodnotili zajištěný obrazový materiál, který je dovedl na správnou cestu. Po podezřelé vyhlásili celostátní pátrání a zjistili, že to není poprvé, co se měla dopustit obdobného protiprávního jednání. Klec spadla o několik dní později v Teplicích, kde na ni narazili tamní kolegové, kteří ženu zadrželi. Na služebně si převzala sdělení podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vzhledem k jejím třem předešlým trestům jí v případě uznání viny hrozí další až tříletý pobyt ve vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru