V Janáčkových sadech vyrostl pohádkový les
Zdroj: facebook
Teplice

Teplice – Rodiny s malými dětmi získaly v Teplicích nové místo, kam mohou třeba o víkendu vyrazit na procházku. V Janáčkových sadech vyrostl Pohádkový les s dřevěnými postavičkami. Slavnostně se otevírá právě dnes (5. října).

Janáčkových sadech je již od dubna letošního roku umístěno dětské hřiště s 3D herními prvky (motivy šnek, žába a ježek). Nyní zde byl ještě vybudován Pohádkový les s 11 dřevěnými postavičkami.

Postavičky jsou rozmístěné podél hlavní vycházkové cesty, která začíná u nového dětského hřiště a vede až k Botanické zahradě. Poblíž pohádkových postaviček jsou cedulky s jednoduchými hádankami pro děti. Na třech přístupových cestách, které do Pohádkového lesa vedou, najdou návštěvníci i velké informační cedule.

V rámci celé akce došlo také úpravě zeleně a opraveny byly některé lavičky. Na jaře budou ještě nainstalovány nové odpadkové koše. Na celou akci včetně výroby dřevěných postaviček vynaložilo město zhruba 300 000 korun.

Pohádkový les si ve čtvrtek při slavnostním otevření jako první vyzkouší děti z mateřské školy Pramínek z ulice Josefa Suka. Slavnostního otevření se zúčastní také vedení města.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru