Teplicko, Ústecký kraj - Krédo: Udělat vše pro to, aby se Teplice a okolí podařilo zbavit špatné pověsti, způsobené ekologickou katastrofou a vrátit tomuto regionu prestiž lázeňského místa, kterou se pyšnilo v dobách, kdy bylo zcela právem nazýváno „Malou Paříží". J. Kubera, primátor.

0510Prochzkovfoto

A tak nám slíbili "malou Paříž". A skutečně - postupně, především v předvolebních obdobích, tento slib pánové radní oprášili, a v centru Teplic se dláždilo, rostly nové kašny, sochy, a jiné okulibé vymoženosti. Zanedlouho to v ulicích začínalo být i vidět, už chyběla jen nedbalá elegance Pařížanů, lehké tóny šansonu a proslulé francouzské víno.

Ale cosi se zvrtlo - někde se stala chyba. Naší malou Paříží se neprochází zamilované páry a usměvaví elegáni, ale ponuré postavy zahalené do černých hábitů od hlavy k patě. Namísto zahradních restaurací zvučících romantickou hudbou - obchody s kebabem, halal potraviny, restaurace, kde vám víno nenalijí, zato ale nabídnou vodní dýmku. Všude nápisy arabským písmem, kterým nerozumíte, a s Francií mají pramálo společného.

Tedy s tou starou dobrou Francií. Namísto "malé Paříže" máme v našich ulicích "velký Kuvajt". Každoročně Teplice navštíví oficiálně přibližně 4 000 muslimů - převážně z Kuvajtu a Saudské Arábie. Skutečný počet bude vzhledem k volnému pohybu po Shengenu, a blízkosti hranic jistě mnohem vyšší.

Nejsou bohužel pouhými návštěvníky. V okolních obcích vlastní již více než 200 stavebních pozemků na bezmála 300 domů. V samotném městě desítky domů a bytů. Obchody, restaurace, autopůjčovny, směnárny, hotel, ale také například střelnici.

Všude kolem sebe vidíte jen ponuré černé postavy, arogantní Araby s kapsou naditou petrodolary, arabské nápisy, a Tepličany, kteří se již ve svém městě naučili některým lokalitám vyhýbat. Jak tohle skončí? No, možná tu nakonec Paříž budeme mít. Tu dnešní, muslimskou, zaprodanou a vystrašenou. Je načase s tím něco udělat! Skoncovat se zkorumpovanými kolaboranty, skoncovat s výjimkami a ústupky. Jde o životy našich dětí. Nechceme skončit jako vystrašená západní Evropa.

Iva Procházková, 46, vedoucí chráněné dílny, místopředsedkyně Bloku proti islamizaci, Teplice, Úsvit – Národní Koalice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru