Teplice, Mostecko - Hoří někde v dáli? Nikoliv. To jen nebe nad Mosteckem v noci zlověstně září jak v temné zemi Mordoru z fiktivního světa anglického spisovatele J. R. R. Tolkiena, který známe z knih a filmové trilogie Pán prstenů. Původce je už ale méně fiktivní. Neobvykle silné světelné i zvukové efekty vydává a ještě několik dní vydávat bude místní chemička.

Jeden obří hořák v chemičce ozáří celé Mostecko. Foto: e-mostecko.cz

Podle informací společnosti Unipetrol, které uvolnila ve čtvrtek 6. října, může za ozářené nebe spalování uhlovodíků na polním hořáku. To se děje z technologických důvodů, kdy stále pokračuje najíždění etylenové jednotky po dlouhodobé odstávce. Spalování bude nadále pokračovat s odhadovaným termínem ukončení přibližně 12. října. 

O ukončení spalování po najetí etylenové jednotky do provozu vás budeme informovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru