Teplice - K tragické nehodě mohlo dojít ve čtvrtek 6. října v Teplicích- Řetenicích. Řidič kamionu tady vjel na červenou na koleje, kde ho uvěznily závory. Těsně před přijíždějícím vlakem je prorazil a ujel. O případu informovala policie.

Ilustrační foto. Zdroj: PČR

K události došlo po poledni na přejezdu v ulici Hřbitovní. Kamion řídil 45letý cizinec „Na přejezd vjel s kamionem v době, kdy se již sklápěly závory a následně zůstal stát v kolejišti. V tu chvíli za stanice vyjížděl rychlík, jehož strojvedoucí zareagoval a s pomocí rychlobrzdy vlakovou soupravu zastavil. Ještě před zastavením vlaku řidič kamionu prorazil závory a z kolejiště odjel," řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Policisté na základě oznámení ihned začali po kamionu pátrat. Našli ho na „výpadovce" na Bílinu. „Řidič právě kontroloval, jak moc vozidlo náraz do závor poškodil," dodal Vítek.
Cizinec byl zadržen a bude čelit trestnímu stíhání pro přečin obecné ohrožení z nedbalosti, za který by v krajním případě mohl strávit až pět let za mřížemi.

Policie zatím nemá informace o tom, že by v souvislosti s použitím rychlobrzdy došlo ve vlaku ke zranění někoho z cestujících.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru