Bob Klepl navštívil Teplice, točil se tu klip na podporu rekonstrukce Živého domu
Bob Klepl věnoval salesiánům vlastnoručně malovaný obraz. Foto: Petr Macek
Zajímavosti

Teplice - Lidé v Trnovanech měli v pondělí 24. května možnost zahlédnout v ulicích známého herce Boba Klepla. V Teplicích navštívil salesiánské středisko pro děti a mládež a ruinu bývalých jeslí, kterou salesiáni přetvářejí v tzv. Živý dům.

V Teplicích strávil Bob Klepl téměř celý den. V Živém domě ho čekalo natáčení krátkého klipu na podporu rekonstrukce domu. „Salesiáni mě potkali v osobě své sestry a švagra, kteří žijí nedaleko Teplic. Proto projekty salesiánů znám a fandím jejich práci s dětmi a mládeží,“ vysvětlil Bob Klepl svoji motivaci pro podporu teplických salesiánů.

„Celý den s ním byl skvělý,“ popisuje atmosféru natáčení Vendulka Drobná, ředitelka salesiánského střediska, „je poznat, že je profesionál. Obdivuji jeho schopnost improvizace a jsem moc ráda, že jsem ho mohla poznat i po lidské stránce. Nejen jako herec, ale i jako člověk na mě působil velmi sympaticky.“ Odpoledne navštívil Bob Klepl ještě obec Modlany, kde se setkal se starostou Lukášem Bartoněm a místostarostou Petrem Hubeným.

Bob Klepl začal svoji hereckou kariéru v Západočeském divadle v Chebu. V současné době natáčí několik filmů a působí v divadle Studio Dva. Do srdce diváků se v poslední době zapsal díky hereckému koncertu s Evou Holubovou v představení Líbánky na Jadranu a v poutavé one-man show s názvem Vysavač.

Salesiáni jsou součástí nadnárodního hnutí, které působí ve 130 zemích světa. V Teplicích pracují již 30 let. Děti do salesiánského střediska chodí na doučování, kroužky, jezdí na akce a tábory. Mládeži salesiáni pomáhají se studiem, hledáním práce a různými těžkostmi, které přichází s jejich věkem. Pomocnou ruku nabízí i rodinám, které řeší obtíže s výchovou dětí, bydlením, financemi či prací. Pro školy organizují programy na zlepšení vztahů ve třídách i prevenci proti šikaně. V roce 2019 zakoupili ruinu bývalých jeslí v Teplicích-Trnovanech kterou přetvářejí v tzv. Živý dům pro děti, mládež i rodiny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru