Šermíře Merlina dohnalo rozhodnutí Salli k slzám
Z koncertu teplické kapely Doriss
Zajímavosti

Proboštov – Na letošním ročníku benefičního festivalu S kordem pro Jirku, který se uskutečnil v sobotu 16. října a pod organizační taktovkou Petra (Asmodeus Merlin) Zwettlera a ve spolupráci s proboštovkou radnicí, se vybralo téměř 34,5 tisíc korun. A to i přesto, že prognózy nebyly optimistické.

Tradiční sponzoři se letos kvůli pandemii koronaviru vyrovnávali sami s finančními problémy a navíc vládlo chladné počasí, což mnohé od návštěvy venkovní akce na proboštovském Pohodlíčku odradilo.

„I když přišlo o poznání méně návštěvníků než v jiné ročníky, podařilo se vybrat poměrně slušnou částku,“ hodnotí výsledek akce Petr Zwettler optimisticky. Výtěžek z letošního ročníku měl jít rovným dílem na pomoc s výdaji na léčbu malého Kryštůfka a na úpravy bezbariérového bytu pro Salli, která kvůli nemoci přišla o nohu.

V závěru dne ovšem přišlo velké překvapení. „Salli, která to v životě nemá vůbec jednoduché, nakonec odkázala celou svoji polovinu ve prospěch malého Kryštůfka. Když jsem to volal jeho mamince, nezmohl jsem se dojetím na slovo. Musela jí to nakonec říct sama Salli,“ přiznal se Petr Zwettler k tomu, jak ho rozhodnutí Salli dohnalo k slzám.

Na festivalu vystoupily rockové kapely Doriss, 008, Tinnitus, Sklap a The rumble of skulls. Ukázky historického šermu skupiny Artus Thor a Viva Gladius a v premiéře skupiny Krampus-čerti ze severu, Krampus Vodňany a Dragon krampus Český Krumlov.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru