Na bžanském statku oslavili malí i velcí blížící se Halloween
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Bžany – V sobotu 23. října se dvůr na statku v Bžanech otevřel podzimní romantice a kouzlu fantazie. V 15 hodin tady odstartovalo Dýňování, kterého se zúčastnili nadšenci bez rozdílu věku. Ozbrojení noži, lžícemi nebo dlátky tvořili z dýní úsměvné, jindy zase strašidelné hlavy. Na jejich práci dohlíželi skřítci, čarodějnice a zástupci temných sil i pohádkové říše.

2410bzanykz2

Pro vyčerpané a hladové byly k dispozici speciality z dýní a na zahřátí teplý čaj. Občas se z hloučku dlabalů ozvalo: Půjčte mi nůž, nebo: Teď jsi mu vydloubl oko, případně: Potřebuju lžíci, vesměs byli ale všichni tak zabraní do práce, že je nerozházela ani Baba Jaga. Ta se přihasila na svém košťátku ještě se dvěma kolegyněmi omrknout dýňovou veselici. Halloweenské hlavy po dodlabání ožily v pozdním odpoledni světlem svíček a dopřály přítomným pěknou podívanou.

2410bzanykz3

V prostorách statku se mohli zájemci pokochat výstavou výtvorů místních mužů, kluků, pánů a dědečků.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru