Výstava, kde můžete dotvořit obraz teplem své dlaně
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Teplice – V Jízdárně teplického zámku máte možnost do 21. listopadu vstoupit do krajin dvou renomovaných výtvarnic, oceňovaných u nás i za hranicemi. Markéta Váradiová a Iva Kolorenčová, jména, která v aktuálním výtvarném světě výrazně rezonují.

Umělkyně s osobitým přístupem k tvorbě se vyznačují hledáním dosud neobjevených technik a cest, snahou o zmapování prostoru pod povrchem a zkratkou výsledného vyjádření. Jejich společná výstava nese název Horizont barvy.

Makéta Váradiová je známá především svými objekty z kovu, skla a zrcadel. Jedno z jejích děl jste mohli vidět v roce 2019 na bílinském Bilinale. V Teplicích nyní prezentuje krajinomalby inspirované Českým středohořím a italskými Dolomity. Pozornost přitáhnou nesporně její motivy zakotvené ve výrazném geometrickém rastru.

3110vystavakz1

Foto: Ilona Kaulfuss

Iva Kolorenčová v jízdárně nabízí interaktivní díla s kapalnými krystaly, která návštěvníci mohou barevně dotvořit teplem po dotyku ruky. Zajímavý je i její soubor deskových maleb instalovaný na zemi uprostřed síně, nazvaný Kolorenčová versus Gočár. Na každou desku skapává v pravidelných intervalech voda, která aktivuje horní vrstvu a odkrývá obraz.

Inspirující a zajímavou výstavu máte možnost navštívit v Jízdárně teplického zámku do neděle 21. listopadu. Zpřístupněná je od úterý do pátku, v době od 12-17 hodin a o víkendech od 10-12 a od 13-17 hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru