Teplice se připravují na Zahájení lázeňské sezony! Mělo by jít opět o slavnosti jako před covidem
Ilustrační foto: archiv
Zajímavosti

Teplice - Letošní, již 868. ročník Zahájení lázeňské sezony, bude probíhat ve dnech 27. až 29. května. Po dvou covidových letech by se měl vrátit koncept klasické „Lázeňské“. Oznámilo to město Teplice.

Lidé se tak mohou těšit na tři scény - na Ptačích schodech, Za Domem kultury a Mušle v Šanovském parku. Další hudební produkce bude v altánu u Zahradního domu, kde by se měly představit zahraniční kapely. Oproti minulosti dochází ke změně programu na scéně za Domem kultury, na které bude program rozšířen také o páteční program. „Během celého víkendu vystoupí asi 25 hudebních těles. Počítáme s klasickým průběhem,“ uvedl náměstek primátora Jiří Štábl.

Slavnostní zahájení a svěcení pramenů proběhne u Kolostujovy kašny v sobotu 28. května za účasti představitelů města Teplice, Lázní Teplice a církevních hodnostářů.

Součástí slavností bude také historické tržiště na Zámeckém náměstí a doprovodné akce v Zámecké zahradě. „Hlavní změnou je, že bychom chtěli, aby tato Lázeňská měla méně pouťový charakter,“ dodává Jiří Štábl. Stánkový prodej bude redukován a směřován hlavně do prostranství parku ve středu města, pouťový charakter akce bude kultivován na kulturně společenskou akci. Díky této redukci nebude celé centrum města dopravně uzavřeno. „Kolotoče jsme úplně nezavrhli, ale pokud to bude možné, tak budou dále od centra,“ podotkl náměstek primátora.

Zahájení lázeňské sezony v Teplicích má dlouholetou tradici a vzhledem k jejímu rozsahu a atraktivnímu programu je velice oblíbenou kulturní akcí nejen pro občany Teplic, ale celého ústeckého regionu. V minulých letech se v Teplicích objevila jména jako  Čechomor, Wohnout, No Name, Petr Kolář, Jan a František Nedvědi, Buty, Ewa Farna, Mig 21, Jelen, Chinaski, Blue Efect, Janek Ledecký, Věra Martinová a mnoho dalších.

V druhé polovině června je pak ještě v plánu akce Teplické Terasy - kulturně společenská akce na principu loňských vystoupení u teplických restaurací.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru