Expozice Casanovy nabízí seznámení s Casanovou
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Duchcov – ExpoziceGiacoma Casanovy, která byla v duchcovském muzeu otevřená v červnu 2020, se pro letošní sezónu otevřela začátkem dubna. Okruh, ve kterém se návštěvníci seznamují s jedinečnou osobností Casanovy i dobou, v níž knihovník z italských Benátek na zámku v Duchcově žil, nabízí řadu zajímavých exponátů. Ty doplňujíinteraktivní prvky. Návštěvníci si mohou například vyzkoušet dobové kostýmy, klobouky, ale také psaní brkem nebo pořízení otisku pečeti s logem expozice.

Zdařilý prohlídkový okruh, zprovozněný letos začátkem dubna, poskytuje dobové fotografie, korespondenci, nádobky a pomůcky, se kterými Casanova prováděl své vědecké pokusy, literaturu, oblečení i nábytek. Přináší informace o tom, která z žen byla jeho poslední milenkou, která o Casanovu pečovala v době nemoci, odkryje jeho vášně a fantazie mimo jiné i prostřednictvím dobové pornografie, která je před zraky dětí skrytá závěsem. Najdete tu řadu jeho odborných publikací a vědeckých prací, včetně nejznámějšího autobiografického románu Dějiny mého života.

2504tpikkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Giacomo Casanova se narodil v Benátkách v roce 1725. Kromě nesporného charisma byl obdařený i výjimečným intelektem. Kromě toho, že rád a hodně cestoval a měl přátele v různých koutech Evropy, vynikal znalostmi z přírodních věd. Například v matematice, chemii, fyzice, ale také alchymii, lékařských vědách nebo v astrologii. Expozici, která vám jeho osobnost přiblíží zajímavým způsobem, můžete navštívit v dubnu od pondělí do pátku, v době od 13-17 hodin. Počínaje květnem pak bude výstavní okruh přístupný denně v době od 9-17 hodin.

2504tpikkz3

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru