Teplice - Na peníze od státu si dělali zálusk muž a žena z Teplicka. Bohužel neoprávněně a úřady je odhalily. Příspěvky od sociálky brali i přes to, že na ně neměli nárok. Jejich případy se už zabývají tepličtí policisté.

Podvodníkům hrozí dva roky pobytu ve vězení. Ilustrační foto: www.e-teplicko.czZe spáchání přečinu podvodu ve stadiu pokusu se bude před soudem zodpovídat 38letý muž, který se chtěl neoprávněně obohatit na úkor státu. Na příslušném úřadu si v únoru zažádal o dávku státní sociální podpory spočívající v příspěvku na bydlení. "K žádosti doložil potvrzení o nákladech uhrazených za užívání bytu a nájemní smlouvu, nakonec se ale ukázalo, že majitel bytu nikdy tyto doklady nevystavil. V případě přiznání nároku na požadovanou dávku by státní kasu připravil o bezmála 12 tisíc korun," vypočítal teplický policejní mluvčí Daniel Vítek. Muž byl obviněn ze spáchání přečinu, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Stejný trest hrozí ženě, která stát připravila o devět tisíc korun. V loňském roce v zákonem dané lhůtě neoznámila příslušnému úřadu, že její dcera, kterou má svěřenou do péče, dosáhla plnoletosti, což je skutečnost rozhodná pro trvání nároku na dávku. "Dva měsíce si pak neoprávněně nechala vyplácet příspěvek na pěstounskou péči, což v konečné fázi vedlo až k jejímu obvinění z přečinu podvodu," doplnil k dvojici případů Daniel Vítek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru