Teplice - I přes mírné zvýšení týdenních průměrů škodlivin na všech sledovaných měřicích stanicích patřil uplynulý týden z hlediska čistoty ovzduší k těm příjemnějším a příznivějším.

Pohled přes lom Bílina na rozestavěnou elektrárnu v Ledvicích. Foto: www.e-teplicko.cz

Pondělí velikonoční zůstalo slavnostně oděno do svátečního úboru, s převládajícími indexy kvality ovzduší č. 1 a 2. Všední úterý již bylo na některých stanicích pokaženo několika hodinami s indexy č. 4 a vyššími, z důvodu zvýšených koncentrací prachových částic PM10, což se opakovalo i v dalších dnech. Zvýšené hodnoty však byly ve všech případech pouze krátkodobé, nejvyšší index č. 6 se vyskytl na stanicích Krupka, Počerady a Tušimice. Na stanicích Teplice ČHMÚ, Chomutov, Litvínov a Měděnec se držely koncentrace po celý týden v rozmezí indexů č. 1 až 3.


Indexy kvality ovzduší:

1 - velmi dobrá
2 - dobrá
3 - uspokojivá
4 - vyhovující
5 - špatná
6 - velmi špatná


Ke dni 28.4.2014 dosáhl počet překročení denního imisního limitu pro znečisťující látku PM10 na stanici Most ČHMÚ hodnoty 45, Chomutov 34 a Lom ČHMÚ 45 (povolený počet překročení hodnoty nad 50 mikrogramů na metr krychlový dle zákona je 35x za rok). Jedná se o neverifikované údaje.

Aktuální informace poskytuje Ekologické centrum na bezplatné lince 800 195 342 nebo na internetových stránkách www.ecmost.cz.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru