Teplice - Policisté dopadli dvojici mužů ve věku 23 a 26 let, kteří se na Teplicku opakovaně dopouštěli majetkové trestné činnosti. Nemají toho na svědomí zrovna málo, nejvíc mají na svém kontě nejspíš krádeží.

Ilustrační foto: Jan Vraný

Začátkem dubna se vloupali do restaurace, ze které odcizili několik lahví s alkoholem, cukrovinky, energetické nápoje a další věci, z výherních hracích automatů umístěných v provozovně pak ukradli všechnu hotovost v drobných mincích. Mladší muž se ještě týž den večer vloupal v Teplicích do bytu, ze kterého odcizil notebook v hodnotě deset tisíc korun.

O týden později vyrazil na lup opět s komplicem, se kterým v Proboštově vnikli na oplocený pozemek rodinného domu a následně se vloupali do garáže, ze které odcizili jízdní kolo, čtyři disky s pneumatikami a ruční i elektrické nářadí v celkové hodnotě přes 40 tisíc korun.

Oba spolupachatelé jsou dále podezřelí z vloupání do sklepa v panelovém domě, ke kterému došlo přibližně ve stejné době. Poškozený přišel o dva křovinořezy, motorovou pilu, horské kolo a kufřík s náboji pro terčovou střelbu.
O dva dny později se vloupali do kanceláře, ze které si odnesli notebook a peněženku s finanční hotovostí, platebními kartami a osobními doklady poškozeného. S odcizenými kartami pak vyrazili na nákupy do dvou supermarketů, kde si pořídili věci za necelé dva tisíce korun.

Mladší muž se pak ještě minulý týden v Sobědruhách pokusil vniknout do společné chodby domu, který slouží i jako sklad prodejny potravin, byl ale vyrušen majitelem objektu.

"Oba muži byli obviněni z přečinů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a nedovoleného ozbrojování, za které jim hrozí až pětileté vězení," uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru