Velikonoční kontroly: Sedmi řidičům koloval v krvi alkohol, jednomu dokonce drogy
Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR
Teplice

Teplicko - Přestože policisté už před velikonočními svátky upozorňovali, že budou na silnicích kontrolovat, jestli řidiči před jízdou nepili alkohol, opět se našlo několik nezodpovědných motoristů, kteří byli pod vlivem. Od pátku do pondělí chytily hlídky sedm opilců za volantem, jeden řidič měl v krvi drogy.

Na Velký pátek ráno kontrolovala hlídka dopravních policistů v Dubí 29letého řidiče osobního vozidla, který „nadýchal“ 0,3 promile. V noci z pátku na sobotu zastavili policisté v Bílině auto, jehož 35letý řidič měl v dechu 1,3 promile. Týž den večer přišel o řidičský průkaz 32letý muž, který projížděl Trnovany a při dopravní kontrole mu policisté naměřili 1,2 promile.

Na velikonoční pondělí policisté v Novosedlicích zastavili dopoledne 45letý muže, který „nadýchal“ 0,55 promile. Smutným „rekordmanem“ je 40letý muž, kterého hlídka zastavila v pondělí odpoledne v Dubí, policisté mu naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu. Další tři motoristy pod vlivem chytili policisté ještě v rámci velké dopravně – bezpečností akce, která během Velikonoc probíhala po celých Čechách. Jednomu dokonce v žilách kolovaly drogy.

Řidiči, kteří nadýchali do jednoho promile, jsou podezřelí z přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. Řízení s více než jedním promile je trestných činem, za který hrozí až roční vězení.

Téměř devadesát přestupků

V rámci celorepublikové dopravně – bezpečností akce policisté zkontrolovali na Teplicku 254 vozidel a zjistili 88 přestupků. V sedmnácti případech lidé nepoužili bezpečnostní pásy a jednou předepsaný zádržný systém, šestnáct vozidel mělo nevyhovující technický stav. Pedál plynu „přišlápli“ více než bylo vhodné 4 řidiči, dalších 5 řidičů u sebe nemělo řidičský průkaz, jeden si sedl za volant, ačkoliv vůbec nevlastní řidičské oprávnění a pět osob nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Čtyř přestupků se dopustili také chodci a jednoho cyklista.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru