Teplice - Ústeckým kriminalistům se po několikaměsíční práci podařilo rozkrýt skupinu zlodějů aut. Při akci, která proběhla minulý týden, zásahová jednotka zadržela hlavního organizátora a to 39letého muže. Policisté o zásahu informovali ve středu.

Policisté odkryli skupinu zlodějů aut. Zajištění důkazů na místě policejního zásahu. Foto: Policie ČRSpolu s hlavou gangu byly následně zadrženy další tři osoby podílející se také na této trestné činnosti. Policejní komisař sdělil obvinění dvěma z nich. Devětatřicetiletému muži a jeho o skoro dvacet let mladší partnerce. "Obviněný v průběhu tří měsíců po území celého kraje, ale i u německých sousedů, odcizil deset osobních vozidel. Jednalo se převážně o vozidla Škoda Octavia a VW," uvedla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Všechna ukradená auta byla zajištěna. Sděleným obviněným ale případ nekončí. "Kriminalisté na něm dále pracují a pravděpodobně se číslo jím odcizených vozidel zvýší. Pachatel je závislý na drogách a skoro celý život se krádežemi vozidel živí," dodala policejní mluvčí.

V listopadu loňského roku přišel z Německa z výkonu trestu, kde seděl pro tu samou trestnou činnost. Prozatím způsobená škoda přesáhla jeden milion korun. Na obviněného byla uvalena vazba a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše 5 let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru