Teplice - Nedá si pokoj a stále krade. Řeč je o dvaadvacetiletém recidivistovi, který se v Teplicích opakovaně dopouštěl majetkové trestné činnosti. Na svědomí má například vloupání do prodejny nářadí, krádež kola, nebo odcizení věcí z bytu. Muž byl následně obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, poškození cizí věci a porušování domovní svobody, jeho vyšetřování probíhalo na svobodě. Obvinění mu ale nezabránilo v páchání další trestné činnosti.

"Koncem minulého týdne si vzal „k ruce" o dva roky staršího komplice a v nočních hodinách se vydali vykrást restauraci v Teplicích. Zatímco starší muž hlídal, mladší lapka se vloupal do budovy, kde odcizil cigarety v hodnotě necelých pět tisíc korun. Vyplašili je ale pracovníci bezpečnostní agentury, kteří staršího podezřelého zadrželi, mladšímu se nakonec podařilo utéct, i když bez lupu, který během úprku zahodil i s batohem," popsal případ mluvčí teplických policistů Daniel Vítek.

Na základě popisu zloděje poskytnutého svědky bylo policistům hned jasné, kdo má asi „vloupačku" na svědomí a během krátké doby podezřelého zadrželi.

"Obvinění se mu tak rozšířilo o další přečin krádeže a poškození cizí věci, s ohledem na důvodnou obavu, že by na svobodě i nadále páchal majetkovou trestnou činnost, byl podán podnět ke vzetí muže do vazby, který soudce akceptoval," dodal Daniel Vítek.

Trestu se nevyhne ani druhý muž, který byl obviněn z přečinů krádeže a poškození cizí věci formou spolupachatelství. Na rozdíl od svého komplice, který bude čekat na soudní přelíčení ve vazbě, je vyšetřován na svobodě a hrozí mu nejvýše dva roky vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru