Krupka - Celou řádku zajímavých případů mají ve svém deníku z minulých dní strážníci Městské policie v Krupce. Přinášíme výběr těch nejzajímavějších, které řešili.

Ilustrační foto: Oldřich Hájek

Rozbité čelní sklo kladivem

Operátorka MDKS spatřila v nočních hodinách pohybující se osoby na Mariánském náměstí, přičemž si všimla, že jedna z osob přistoupila k zaparkovanému osobnímu vozidlu a kladivem rozbila čelní sklo. Nepochopitelné jednání osoby je nyní předmětem dalšího šetření.

Požár suchého stromu

Motorizovaná hlídka zasahovala společně s hasiči JPO II při lokalizaci místa požáru, jehož ložisko se nacházelo v nepřístupném terénu. Na místo požáru byli přivoláni i dobrovolní hasiči Unčín. Díky včasnému a rychlému zásahu v nepřístupném terénu nedošlo k rozšíření požáru do lesního porostu. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Starý pán ztratil orientaci v autobusu

V dopoledních hodinách bylo přijato na operační středisko oznámení řidiče autobusu, že ve vozidle je starý pán, který neví kde je a jak se jmenuje. Má obavu z toho, že když vystoupí, tak se ztratí a nebo se mu něco stane. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka, které se po delší době podařilo od muže zjistit jméno i bydliště. Následně se podařilo vyrozumět dceru, která si pro tatínka přijela. Řidiči autobusu patří naše poděkování, že nenechal muže bezprizorně vystoupit.

Mládě sojky se usadilo v pneumatice

Na mládě malého dravce, které je v pneumatice upozornila žena strážníky. Na místě hlídka skutečně nalezla mládě dravce, které vypadlo z hnízda a schovalo se do pneumatiky. Hlídka malého opeřence opatrně z pneumatiky vyprostila a předala ornitologům.

Nalezená peněženka vrácena majiteli

Na oddělení Městské policie oznámila žena, že našla v ulici Prokopská peněženku, ve které byl finanční obnos převyšující částku 11 000 Kč, včetně dokladů a kreditních karet. Díky tomu, že je majitel z Krupky, byla peněženka předána ještě tentýž den šťastnému vlastníkovi. Poctivé nálezkyni patří naše poděkování.

Součinnost s revizory

Strážníci poskytli revizorům součinnost při kontrolách několika linek autobusu č. 1 se zaměřením na černé pasažéry. Celá akce proběhla bez problému a s velice dobrým výsledkem, kdy byl zjištěn pouze jeden cestující bez platné jízdenky a to z osmi kontrolovaných spojů.

Pád ze střechy

Motorizovaná hlídka byla na základě žádosti RZS vyslána do Horní Krupky k asistenci ke zraněné osobě. Jak bylo zjištěno, jednalo se o muže, který opravoval komín a při tomto spadl ze střechy. Hlídka zde poskytovala jak první pomoc zraněnému, tak i zajišťovala prostor pro přistání vrtulníku. Muž byl následně transportován do nemocnice.

Chtěli strážníky zmást

Motohlídka strážníků si všimla vozidla, které odjíždělo od jedné z heren. Řidič tohoto vozidla najel na obrubník chodníku. Hlídka se proto rozhodla vozidlo zastavit. Řidič však nereagoval, prudce sešlápl plyn a začal ujíždět. Vjel však do slepé ulice, kde vozidlo zastavil. Hlídka zastavila ihned vedle něho a pohledem do vozidla zjistili, že na místě řidiče nikdo nesedí. Toto vozidlo bylo stále nastartované, mělo rozsvícená světla a jelikož stálo v kopečku, začalo samovolně couvat. Strážník otevřel dveře u řidiče, to již za volantem seděla mladá dívka a z předního sedadla spolujezdce se pokoušel vystoupit mladý muž a z místa se vzdálit. V tomto mu hlídka zabránila tím, že jej omezila na osobní svobodě. Tento muž byl bez jedné boty a tato bota se nalézala na podlaze ve vozidle na místě řidiče před pedálem plynu, na sedačce řidiče se nacházel čerstvý otisk podrážky a zpětné zrcátko ve vozidle bylo pokřivené. Z vozidla pak vystoupil ještě jeden spolujezdec. Provedenou dechovou zkouškou bylo zjištěno, že všichni tři členové osádky před jízdou požili alkohol a „spolujezdec" bez jedné boty měl pozitivní test rovněž na drogy.

Nehlídal svého psa, ještě se choval neurvale

Strážníky je prošetřováno podezření z přestupkového jednání muže, který na sídlišti venčil svého psa způsobem, který odporuje platné Obecně závazné vyhlášce města Krupka č. 2/2009 o pohybu psů na veřejném prostranství. Svého psa neměl pod dozorem a tento napadl jiného psa, kterého měla majitelka na vodítku. Když se majitelka snažila psy od sebe oddělit francouzskou holí, kterou používá při chůzi, tak k ní tento muž přiběhl, hůl ji vytrhl z ruky a odhodil, následně do ní ještě strčil. Pak si odchytl svého psa a bez slůvka omluvy z místa odešel. Majitelka byla nucena vyhledat pro svého psa veterinární ošetření. Jednání muže bude mít dohru u správního orgánu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru