Teplice - Ze šroubů, matiček, ozubených kol, motocyklových řetězů a dalších kovových součástek poskládané filmové příšery (a jeden kladný hrdina), jsou k vidění v teplické Olympii. Výstava Metal Monster přibližuje hodně věrně vzhled slavých postav z dnes legendárních hororů a blockbusterů.

Predátor s nabodnutou vetřelčí hlavou. Foto: Oldřich Hájek

Zblízka i můžete prohlédnout jak postavu z Vetřelce, tak Predátory několika velikostí. A že jsou to pěkní kousci. Ten největší dosahuje téměř tří metrů, naopak predátoří dítko má sotva něco přes metr. Jak to tak ale vypadá, jde přesně ve šlépějích svých rodičů. A tak milý ocelový úsměv nečekejte. Došlo i na souboj, z kterého Vetřelec nevyšel zrovna vítězně, a tak se jeho hlavou nabodnutou na kopí chlubí jeho meziplanetárný protivník, kterého porazí jen slavný svalovec Arnold.

Výstavu mírně odlehčuje postava hodného autobota Bumblebee z filmové série Transformers. K opravdovému filmovému zážitku vám bude chybět snad už jen vetřelcobijkyně Ripleyová či kráska Megan Fox.

Výstavu můžete zdarma navštívit od pátku 1. srpna 2014 až do konce měsíce. Filmové postavy z kovu jejich tvůrci také prodávají. Nejde ale o levnou hračku. Třímetrový kovový "trpaslík" na zahrádku by vás vyšel skoro na tři sta tisíc korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru