Bílina - Na zimním stadionu v Bílině se opět vyrábí led. Hokejisté tam začnou trénovat v nejbližších dnech. Stadion bude i v další sezóně hostit veřejné bruslení. Jaké jsou ještě novinky v bílinské hale? Odpovídal Petr Bouda, jednatel RSZ Bílina.

Zimní stadion v Bílině. Foto: MÚ Bílina

Letošní nová hokejová sezóna přináší několik změn. Ty se týkají i rozměrů kluziště. Bílina nebude výjimkou. Můžete nám zkusit popsat ty hlavní změny, které nastanou, až se začne vyrábět led?
Kongres IIHF, pořádaný v květnu 2014 při mistrovství světa v Minsku, schválil s platností od sezóny 2014/15 rozšíření koncových pásem a posunutí modrých čar směrem ke středu. Modré čáry tak budou nově umístěny 22,86 metru od zadního mantinelu a v útočném pásmu tak vznikne větší prostor pro kreativitu útočníků a zvětší se nároky na hru a pohyb obránců. Tato změna platí ve všech soutěžích řízených ČSLH, tedy i pro zimní stadion v Bílině. Zde konkrétně došlo ke zkrácení středního pásma o 4,20 metru. Pro provozovatele zimních stadiónů z usnesení tedy vyplývá povinnost přemalovat v souladu s tímto usnesením modré čáry a body pro vhazování ve středním pásmu.

Kdy se ledová plocha v Bílině začne letos vyrábět a kdy se bude bruslit?
S přípravou ledové plochy se začalo již v pátek 1. srpna, a to s ohledem na pořádání hokejových kempů mládeže a zahájení tréninků A – mužstva od 10. srpna 2014.

Jak bude v letošním roce probíhat veřejné bruslení?
Rádi bychom pokračovali stejně jako v uplynulé sezóně s bruslením pro veřejnost v úterý a ve čtvrtek s pevnou dobou konání, v pondělí a ve středu opět vyhradíme pevnou dobu pro bruslení základních škol. Vzhledem k termínům zápasů mládežnických mužstev v sobotu a v neděli, budeme veřejné bruslení v těchto dnech zařazovat tak, jak nám to hrací plány soutěží umožní. Samozřejmě budeme pamatovat i na hokej amatérský.

Objeví se i veřejné bruslení s hokejkou?
Veřejné bruslení s hokejkami bude pokračovat stejně jako v loňském roce ve středu a v pátek v dopoledních hodinách.

Změní se ceny vstupného na veřejné bruslení?
Ceny veřejného bruslení, stejně jako cena půjčovného bruslí zůstanou na stejné výši jako v sezóně 2013/14.

Bude něco nového na zimním stadionu? Opravovalo se něco?
Před zahájením provozu probíhaly na zimním stadionu obvyklé servisní práce a to jak na zařízení strojovny, tak i na obou rolbách. O chlazení se tak v začátku sezóny budou starat ještě stále 2 pístové kompresory ČKD z roku 1974. Jednateli společnosti se však ve spolupráci s městem podařilo získat dotační titul z Operačního programu Životní prostředí z prioritní osy snižování environmentálních rizik a zimní stadion tak bude v nadcházející sezóně 2014/15 osazen novou kompresorovou jednotkou v ceně přibližně 4,5 mil. Kč z prostředků MŽP. Navíc náplň chladícího média bude v této kompresorové jednotce o 50% nižší, než ve stávající, což významně zvýší bezpečnost provozu zařízení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru