FOTO: Perníková chaloupka stíhala piráty a šplouchala jim těsně o záď
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Zabrušany – Neckyády mají svoji tradici zejména na jihu Čech. Kořeny ale zapustily i na některých místech v Ústeckém kraji. Například v obci Zabrušany, kde se na rybníku Heřman konal v sobotu 26. srpna jubilejní 10. ročník Neckyády, aneb Plav na čemkoliv. O tom, že si akce za deset let získala řádné renomé, svědčilo několik stovek návštěvníků z řad místních i přespolních.


Neckyádu odstartoval už tradičně výstřel z děla. Na vodu za mohutného povzbuzování fanoušků na břehu vyrazila plavidla různých tvarů, barev, stability, ale i velmi různorodých posádek. Vedle perníkové chaloupky tak byla k vidění například pirátská loď, bárka ovládaná slunečnicemi, fakírská postel, plovoucí zahrada u včelky a další.


Organizátoři na sobotní odpoledne a večer připravili řadu doprovodných akcí. Na programu bylo vystoupení mažoretek, soutěže pro děti, později i pro dospělé, vystoupení kapel Michal Tučný revival Plzeň a Děda Mládek Illegal Band a jubilejní zabrušanskou Neckyádu zakončil před 23. hodinou slavnostní ohňostroj.

FOTO

 2908neckyada1

2908neckyada2

2908neckyada3

2908neckyada5

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru