REKLAMA
Ilustrační foto
Teplice

Ústecký kraj, Litoměřice - Trpkou zkušenost s kybernetickým zločincem zažil 46letý muž z Litoměřic. Byl osloven neznámou osobou pod legendou vyzvednutí financí, které si může vybrat z bitcoinového účtu.

Byl mu zaslán odkaz na aplikaci umožňující vzdálený přístup do počítače, kterou si nainstaloval do svého počítače a dále postupoval dle instrukcí neznámého podvodníka. Když mu náhle zčernala obrazovka na počítači a neznámý s ním přestal komunikovat, pojal podezření. Následně zjistil, že mu podvodník doslova vybílil účet. Přišel o jeden milion korun!

"Policisté po pachateli intenzivně pátrají a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru