Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Pojistným podvodem si chtěl „přivydělat“ 26letý muž z Bíliny. Celý podvod si pečlivě naplánoval už od začátku. Nejprve svým vozidlem zajel do obce Kostomlaty pod Milešovkou, kde vozidlo zaparkoval a uzamkl. Následně odešel do křoví, kde se převlékl do doneseného oblečení. V něm se vrátil zpět k vozidlu jinou cestou.

S vozidlem pak odjel do prostoru Radovesické výsypky, kde polil vnitřek vozidla benzínem dovezeným v kanystru a to zapálil. Poté se opět převlékl do původního oblečení a vrátil se pěšky na původní místo zaparkování. Odtud oznámil telefonicky na Policii ČR krádež vozidla. Posléze oznámil pojišťovně pojistnou událost s plněním ve výši 140 tisíc korun.

"Policistům se celý případ zdál na základě šetření podezřelý, což následně potvrdily i kamerové záznamy. V rámci prověřování se totiž podařilo zajistit několik kamer, kde bylo částečně zaznamenáno mužovo jednání a vyvrátila se tak jeho původní výpověď. Místo peněz od pojišťovny mu tak bylo kriminalisty naděleno obvinění z pojistného podvodu," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru