Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Ohníč – Ohníč má důvod k oslavám. Letos uplynulo 620 let od první písemné zmínky o obci. O nedalekých Dolánkách vyšla první zmínka dokonce před 760 lety a před 150 lety byl zahájený provoz na železnici Ohníčem. Vedení obce u příležitosti uvedených jubileí vydalo brožurku s fotkami z historie i současnosti lokality. V sobotu 17. srpna bude brožurka k dispozici pro zájemce na Slavnostech obce Ohníč.

Brožura nabízí různé pohledy na Ohníčsko. Najdeme zde například snímky Němeček s cihelnou, ohníčskou základní školu nebo fotografie z Dolu Svornost, kde byla těžba přerušená v roce 1978. Zajímavé jsou rovněž skupinové snímky členů sportovních oddílů, jako byl Baník Ohníč. Několik fotografií také přibližuje pohledy do tváří bývalých dobrovolných hasičů a pamětníci uvítají snímky bývalého koupaliště v Ohníči nebo pohled na již zmiňovanou železniční trať.

Co se týče Dolánek, několik pohledů je v brožurce věnovaných původní podobě tamní kapličky i jejího stavu po rekonstrukci, ke které došlo před několika lety. A vedení obce nevynechalo ani zmínku a snímky, věnované historii Dolu Karolína, kde mimochodem probíhá od loňského roku rekonstrukce. Po jejím dokončení obec štolu zpřístupní pro veřejnost. Její slavnostní otevření je naplánované na 31. srpna letošního roku. 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru