Budova magistrátu se nachází v Krupské ulici (vchod z nám. Svobody). Foto: město Teplice
Teplice

Teplice - Ani v létě nezapomínejte na životní prostředí. Po grilování nebo smažení různých pokrmů nechte použité jedlé oleje a tuky (např. z pánve nebo fritovacího hrnce) vychladnout a přelijte je do PET lahve. Po naplnění ji můžete odevzdat v růžové budově Magistrátu města Teplice v Krupské ulici (vchod z nám. Svobody).

Oleje

Použité oleje a tuky jsou cenným recyklovatelným materiálem a dle zákona o odpadech je od roku 2020 povinností je třídit. Pokud se totiž likvidují nevhodným způsobem (v domácnostech nejčastěji vylitím do kuchyňského dřezu), dostávají se do kanalizace, kterou ucpávají, poškozují čističky a mohou snížit kvalitu vyčištěné vody.

Pokud jsou ale vytříděny, lze je recyklovat a využívat například při výrobě biologických paliv. Uplatňují se i v chemickém, gumárenském a dřevařském průmyslu, kde představují ekologičtější náhražku ropných produktů. V budově magistrátu v Krupské ulici můžete odevzdat i použité baterie. (Sběrná nádoba se nachází také v budově magistrátu naproti Domu kultury).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru