Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplice - Na služebně Městské policie Teplice byl ve spolupráci s Domem dětí a mládeže Teplice zahájen kroužek Mladý strážník. První setkání proběhlo formou informativní schůzky, během níž se účastníci seznámili s programem kroužku a možnostmi, které mladým zájemcům o bezpečnostní problematiku nabízí.

Součástí úvodního setkání byla také prohlídka budovy Městské policie Teplice, při které si děti a rodiče mohli prohlédnout zázemí strážníků, operační středisko s dohledovým kamerovým systémem, posilovnu a útulek pro opuštěná zvířata, který je součástí městské policie a dozvědět se více o jejich každodenní práci.

Kroužek Mladý strážník je určen pro děti ve věku 9-12 let, kteří se zajímají o práci městské policie a o bezpečnost v jejich okolí. V průběhu pravidelných setkání se účastníci naučí základní dovednosti, jako jsou pravidla silničního provozu, zásady první pomoci, bezpečné chování ve veřejném prostoru, seznámení dětí s veškerými formami protiprávního jednání, výukové hry, základy znalostí výpočetní techniky, sportovní činnost, instruktážní pořady z oboru bezpečnosti a prevence kriminality spojené s návštěvami institucí z této oblasti, základy sebeobrany, střelba ze vzduchových zbraní a další podobné aktivity.

Program kroužku rovněž zahrnuje praktické ukázky a cvičení, při kterých se děti naučí, jak správně reagovat v krizových situacích a jak aktivně přispívat k bezpečnosti v jejich komunitě.

Městská policie Teplice věří, že tento kroužek bude inspirací pro mladé lidi a přispěje k jejich zodpovědnému chování a rozvoji občanského vědomí. Kroužek bude pokračovat pravidelnými setkáními v následujících měsících, kdy budou děti nadále objevovat zajímavosti z práce strážníků a budou se aktivně podílet na různých aktivitách zaměřených na prevenci kriminality a udržování pořádku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru