Až bude pes fit, majitelé s ním zajdou na návštěvu přímo za hasiči. Zdroj: HZS Ústeckého kraje
Teplice

Chomutovsko – V sobotu 5. října krátce před desátou hodinou večer hasiči ze stanice Chomutov vyprošťovali psa nabodnutého na okrasný plot ve Spořicích na Chomutovsku. Tento příběh má naštěstí šťastný konec.

„Za sedm minut jsme byli na místě a plot opatrně rozstříhali hydraulickými nůžkami. Majitel se s pejskem okamžitě vydal na operaci k veterináři. Takto informování o našich zásazích většinou končí. Tento měl však pokračování. Majitel pejska nás e-mailem informoval o zdravotním stavu zvířecího pacienta a zaslal několik fotografií. S jeho svolením si dovoluji zveřejnit obsah e-mailu a fotografie," informuje mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje:

„Dobrý den,

tímto děkuji jednotce, která zasahovala dne 5. 10. 2024 kolem 22. hodiny v obci Spořice při záchraně našeho psa, který se nabodl na okrasný kovový plot.

Jednotka byla na místě doslova za pár minut.

Zcela profesionálně a bez váhání se koordinovaně vrhla do práce. Vystřihla plot, který byl zabodnutý do psa.

Hasiči pomohli s transportem psa pomocí nosítek do dodávky, a navíc ještě pomáhali s obvoláváním veterinárních klinik v okolí.

Díky nim byl pes na klinice, jak nejdřív to bylo možné. Jak se později ukázalo, byl na plotě nabodnutý více než sedm hodin (!).

Děkuji nejen za skvěle odvedenou práci, ale také za nadstandardní profesionální přístup, díky které je Tonda v pořádku, žije, chodí a postupně se zotavuje po dvouhodinové operaci.

Přeji jen to dobré a až to půjde, určitě se u vás ukážeme.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru