Teplicko - Pouhý jeden den po zveřejnění žádosti o pomoc veřejnosti při pátrání po zloději akumulátorového rozbrušovacího stroje v prodejně v Srbicích, zná policie totožnost pachatele. Odhalit zloděje pomohli lidé, kteří dotyčného poznali na záznamu z kamery.

Záznam z kamery. Zdroj: PČR

„Díky řadě poznatků předaných přímo policistům, nebo sdílených na sociálních sítích, byl dnešního dne předveden k výslechu 36letý muž, který byl začátkem dubna zachycen kamerovým systémem přímo při krádeži," sdělil v úterý 3. května policejní mluvčí Daniel Vítek. Muž se ke krádeži přiznal. „Sdělil, že odcizené nářadí chvíli po činu prodal za několik tisíc korun a peníze utratil," dodal Vítek. Šestatřicetiletý zloděj má bohatou kriminální minulost. Byl už desetkrát odsouzen. Teprve koncem února se vrátil z vězení, kde si odpykával trest za krádeže. Teď ho soud může poslat za katr až na další tři roky.

Na kamerovém záznamu z prodejny nářadí v Srbicích byl ještě jeden muž – známý zloděje. Ten ale v celém případu nakonec figuruje jen jako svědek. „Byl se ptát pouze na křovinořez, o jehož koupi měl zájem. Vůbec netušil, že když odešel s prodavačem do zadní části prodejny, jeho kamarád si schoval pod bundu rozbrušovačku. Nepřiznal se mu ani poté, co prodejnu opustili, jen se s ním rychle rozloučil a z místa prý odešel," vysvětlil Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru