Duchcov – Strážníci z Duchcova pomohli nemohoucímu důchodci, který byl uvězněn ve svém bytě v Komenského ulici. Zanedbaný a hladový 85letý muž skončil v nemocnici. O případu informovala duchcovská městská policie.

Na strádajícího stařečka upozornil strážníky občan města. Sdělil, že se obává o zdraví důchodce, který bydlí zcela sám a je odkázán na cizí pomoc. Strážníci seniora jeli do jeho bydliště zkontrolovat. Nemohli se na něj ale dozvonit. Od sousedů se dozvěděli, že senior má soudem určeného opatrovníka. Dotyčného proto okamžitě kontaktovali, aby jim byt zpřístupnil.

Po otevření bytu našli strážníci stařečka naštěstí při vědomí, ale nemohl se hýbat. Byl zanedbaný, z hlediska hygieny se o něj nejspíš nikdo delší dobu nestaral. Navíc trpěl hlady, ihned poté co viděl strážníky, se dožadoval něčeho k jídlu. Bylo evidentní, že opatrovník o 85letého muže příliš nepečuje. Hlídka městské policie proto na místo přivolala sanitku, která seniora převezla do nemocnice. Kvůli důvodnému podezření o zanedbání péče o svěřenou osobu strážníci zároveň o případu vyrozuměli sociálku, aby o jednání opatrovníka informovala soud.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru