Průtrže mračen obdivovatele historických traktůrků neodradily
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Fojtovice – Organizátory i návštěvníky výstavy historických traktůrků ve Fojtovicích potrápily v sobotu 26. června opakované průtrže mračen. Na akci, pořádané Spolkem za obnovu Fojtovic, přesto dorazilo několik stovek návštěvníků. Střídavý déšť odradil jen několik lidí, kteří vyrazili zpátky k domovům. Obě parkoviště byla jinak po dobu konání akce téměř obsazená.

Na výstavě, jejíž nultý ročník se uskutečnil v srpnu roku 2019, byly k vidění historické traktory věhlasných značek. Například stroje Famulus, Deutz, Primus, Zetor, unikátní Lanz Bulldog z roku 1938 a další. Majiteli jsou čeští sběratelé a jejich němečtí kolegové z klubu Alt-Traktoren-Freunde Weisseritzkreis.

2706trakturkykz3

V Německu mají podobné výstavy a srazy sběratelů traktorů velmi dlouhou tradici a pořádají se několikrát do roka. Pozornosti návštěvníků neunikl ve fojtovické farmě ani historický motocykl s lodičkou.

2706trakturkykz2

Organizátoři si na přípravě akce dali záležet. Pro děti byla připravená řada zábavných soutěží se sladkými odměnami. Děti se rovněž mohly zúčastnit stezky za poznáním, pohladit zvířátka a měly možnost koupit vstupenku na svezení se traktorem.

2706trakturkykz1

Stánek s občerstvením, klobásami nebo vuřty byl v neustálé permanenci. Ani letos nechyběla spanilá jízda kolem Komáří Vížky. I přes občasný déšť vládla na výstavě příjemná atmosféra.

2706trakturkykz5

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru