V kostele na Cínovci budou znít varhany z kostela v Geisingu
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Cínovec – V kostele Nanebevzetí Panny Marie na Cínovci se ještě letos rozezní varhany, které sem budou dopravené ze zrušeného kostela v německém Geisingu. Informoval o tom starosta Petr Pípal. Jak upřesnil, v Geisingu zemřel římskokatolický farář a obec tamní kostel prodala soukromníkovi. Varhany, které patří farnosti, nabídla německá strana Městu Dubí jako dar, pro využití v cínoveckém kostele.

„Nechali jsme si udělat posudek od jejich výrobce a zjistili, že převézt nástroj není tak jednoduché. Varhany se musí celé rozebrat, rozebrané teprve dopravit z Geisingu na Cínovec a tam, na místě zase složit.“ Podle Pípala si uvedená akce vyžádá náklady ve výši 6000 eur, které musí město zaplatit, včetně nákladů na ubytování 2 osob po dobu tří dnů. Dopravu zajistí vedení Geisingu pro Dubské zdarma. Přijetí varhan od Geisingu odhlasovali ve středu dubští zastupitelé.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru