Světu železnic propadl Martin Kaňák už jako malý kluk
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Duchcov – Vášeň pro vlaky a vše kolem železniční dopravy přivedla Martina Kaňáka ke studiu na Střední průmyslové škole v Děčíně. Sedmnáctiletý student se kromě učení věnuje řadu let také fotografování a dokumentování života na železnici, zejména vozové techniky.

Výstavu jeho snímků drážních vozidel můžete od pátku 3. září navštívit v Poppelově výstavní síni Muzea města Duchcova. K vidění bude do konce září.

0609zeleznicekz1

„Vlaky jsou mým snem od malička. Aktuálně studuji obor provoz a ekonomika dopravy na průmyslovce. Chtěl bych se stát vlakvedoucím a později strojvedoucím,“ svěřuje se se svými plány do budoucna autor vystavených snímků.

0609zeleznicekz3

Pro podporu atmosféry doplňují fotografie i různé artefakty. Například jízdenky, modely vláčků, plácačka výpravčího, literatura a časopisy s tématikou železniční dopravy. Najdete tady ale také například mapy železnic nebo technické segmenty ze sbírky Martina Kaňáka.

0609zeleznicekz4

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru