Celníci ze všech koutů Česka i Evropy změřili síly na Doubravce
Foto: Celní správa ČR
Zajímavosti

Teplice - ​Bezmála 60 celníků z různých koutů České republiky i Evropy přijelo o víkendu poměřit do Teplic své síly ve třech běžeckých disciplínách.

Celní úřad pro Ústecký kraj ve spolupráci s Klubem celníků zde pořádal pod záštitou ministryně financí Aleny Schillerové 37. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které je od roku 2001 zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA). Stejně jako loni, co do počtu zahraničních účastníků, ovlivnila sportovní akci, situace kolem coronaviru v Evropě. Nakonec se v teplickém hotelu Panorama sešlo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu i 19 zahraničních účastníků z osmi evropských zemí (Německo, Belgie, Nizozemí, Anglie, Švédsko, Finsko, Itálie a Slovensko).

0609behkz2

Foto: Celní správa ČR

Již páteční odpoledne se na start celnické míle postavilo 46 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji Zdeněk Krejčí z Celního úřadu pro Olomoucký kraj v čase 05:24 před Jozefem Kováčem (05:25) ze Slovenska. Třetí doběhl Jaroslav Šmíd reprezentující Generální ředitelství cel s časem 05:26. V kategorii ženy nenašla přemožitelku Erika Petříková z Celního úřadu pro Zlínský kraj, která zdolala mílovou trať v čase 07:31. Druhá doběhla Miroslava Marešová (07:36) z CÚ pro Středočeský kraj, bronz brala Michaela Neuvirtová (07:54) z CÚ pro Pardubický kraj.

Na start sobotního hlavního závodu na 10 km, který odstartoval generální ředitel Celní správy ČR, se postavilo 47 běžců, mezi nimi i 11 odvážných žen. S náročným terénem v okolí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat Slovák Jozef Kováč, který proběhl cílem jako první v čase 38:09. Další příčky obsadili Zdeněk Krejčí (38:34) v roli českého mistra a Petr Vymazal (42:16) oba z Celního úřadu pro Olomoucký kraj. První ženou, která proběhla cílem byla Erika Petříková v čase 53:55. Druhá skončila Michaela Neuvirtová (55:05), třetí doběhla Monika Gelnarová (56:55) z CÚ pro Jihočeský kraj.

0609behkz3

Foto: Celní správa ČR

I závěrečný Vyřazovací závod měl své vítěze. V kategorii mužů zvítězil Petr Čermák z CÚ pro Jihomoravský kraj a v ženách Erika Petříková, která tím završila běžecký hattrick.

Běžci, kteří se umístili na stupních vítězů, si při slavnostním ceremoniálu, převzali z rukou generálního ředitele celní správy genmjr. Milana Poulíčka a ředitele pořádajícího celního úřadu plk. Jiřího Marbacha, ceny, diplomy a putovní poháry. Čeští celníci v porovnání s evropskými kolegy obstáli na výbornou.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru