V osecké galerii vystavuje Petr Šika své provazové obrazy
Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Osek – Netradiční výstavu můžete v této době navštívit v galerii Informačního turistického centra v Oseku. Svá provazová díla zde vystavuje výtvarník Petr Šika. Výrazovým prostředkem jeho vzdušných obrazů jsou lana a provazy.

Ty Petr Šika instaluje do trojrozměrných kompozic, v nichž hlavní roli v prvním kontaktu s divákem sehrává struktura a hutnost použitého materiálu. Provazy jsou uchycené v dřevěných rámech a do výsledné pozice zkrocené hutným nánosem barvy.

1402tpikkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Plzeňský rodák žije a pracuje v Plzni a v Praze. Svoji tvorbu prezentoval na sólových i společných výstavách v rámci výtvarného sdružení kromě Čech i v New Yorku, Londýně, Paříži nebo na ART EXHIBITIONS v Berlíně. Díla Petra Šiky můžete najít v galeriích, ale také ve venkovních expozicích. Některé jeho provazové solitéry zdobí interiéry komerčních prostor. V galerii uprostřed areálu oseckého kláštera se s jeho díly můžete seznámit do soboty 5. března.

1402tpikkz3

Foto: Ilona Kaulfuss

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru