Bílina - Starý rezavý granát nosil u sebe muž, na jehož přítomnost v blízkosti jedné z bílinských základních škol upozornil tamní strážníky oznamovatel. Městští policisté, kteří ihned vyjeli na místo oznámení, muže našli, a s ním i nebezpečnou zbraň.

Nalezený zrezivělý granát. Foto: MP Bílina

"I přesto, že se reálnost oznámení v prvním okamžiku jevila být vysoce nepravděpodobná, byla na uvedené místo vyslána nejbližší hlídka strážníků. Když se strážníci muže, který měl mít u sebe údajně granát, zeptali, co to má vlastně v kapse, odpověděl jim, že jen kus starého železa, které nalezl na nedalekém železničním náspu," uvedl k případu ve čtvrtek mluvčí Městské policie v Bílině František Krejčí.

Když poté muž sáhl do kapsy, aby strážníky přesvědčil o pravdivosti svého tvrzení, místo kusu starého železa vyndal skutečně zkorodovaný ruční granát. "Hlídka okamžitě učinila veškerá nutná opatření, přivolala na místo Policii ČR, zajistila místo a upozornila obyvatele nedalekého bytového domu na možnost evakuace," dodal František Krejčí. Přivolaný policejní pyrotechnik nebezpečný předmět zajistil a odvezl k odborné likvidaci.

Městská policie v souvislosti s nálezy staré munice upozorňuje, že i v případě, že nalezená munice je na povrchu zrezivělá, může být plně funkční, a to i v případě, že munici chybí některé součásti, jako například zapalovač, pojistka a podobně. "Uvnitř se může stále nacházet náplň, která může při manipulaci vybuchnout. Při nálezu jakéhokoli předmětu připomínajícího munici, volejte ihned tísňovou linku Policie ČR – 158," nabádá František Krejčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru