Teplice - Podnětům klientů a pacientů Nemocnice Teplice, která spadá pod společnost Krajská zdravotní, se bude nově věnovat takzvaný pacientský ombudsman. Má přispět jednak k lepší kvalitě zdravotnických služeb a poskytované zdravotní péče, ale také ke zlepšení vztahů mezi pacienty a zdravotníky.

Ilustrační foto z jedné z krajských nemocnic. Foto: e-teplicko.cz"Ustavením pozice pacientského ombudsmana dochází k úplně novému způsobu a přístupu k vyřizování podnětů klientů a pacientů v pěti nemocnicích Krajské zdravotní," přiblížil mluvčí společnosti Jiří Vondra. Smyslem je přispět k vytvoření funkčního systému vyřizování těchto podnětů, se zvýšeným důrazem na zlepšení komunikace mezi zdravotníky a jejich pacienty, ale i ostatními, nezdravotnickými profesemi, zajišťujícími služby klientům nemocnic, dodal mluvčí.

Kde ho hledat?

Pacientský ombudsman bude pravidelně jednou týdně úřadovat ve všech nemocnicích Krajské zdravotní. V teplické nemocnici jej najdete v prostoru sekretariátu každý sudý týden ve čtvrtek od 9 do 11 hodin a každý lichý pátek ve stejný čas.  Kontaktovat ombudsmana je možné písemně – dopisem/mailem - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., telefonicky - 731 535 689, 477 114 383, nebo osobně dle jeho časového rozvrhu.

Pacientský ombudsman bude řešit případné stížnosti a podněty klientů, pacientů či jejich zástupců, zmocněnců, ale i zaměstnanců nemocnic. Ve své činnosti bude nezávislý, avšak v bezprostředním kontaktu s kompetentními zástupci nemocnic i vedení společnosti. Bude mít také pravomoc provádět vlastní šetření ve sporech mezi stěžovateli a pracovníky Krajské zdravotní. "Ombudsman nemá sice právní prostředky, jimiž by do činnosti, proti níž konkrétní stížnosti či podání směřují, mohl přímo zasahovat, ale jeho stanoviska budou vedoucími pracovníky Krajské zdravotní vnímána," podotkl Jiří Vondra.

Pacientský ombudsman využije i své dlouholeté praxe v oblasti zdravotnického práva a bude mít i možnost navrhovat vedení společnosti přezkoumání interních předpisů vztahujících se k činnosti společnosti včetně navrhování změn těchto předpisů. Kromě toho bude v oblasti zdravotnického práva poskytovat rady a odpovídat na dotazy zájemců a tazatelů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru