Teplice, Bílina - Topná sezona na Teplicku byla jednou z nejteplejších za posledních sedm let. V Ústeckém kraji se přitom začalo naplno s dodávkami tepla v půlce loňského září, přičemž vzhledem k vysokým venkovním teplotám došlo v některých lokalitách na žádost odběratelů na přelomu dubna a května k jejich krátkodobému přerušení. Definitivní konec topné sezony pak nastal 20. května. Nyní se ČEZ Teplárenská chystá na nutné odstávky. Přinášíme jejich přehled.

„Během uplynulé topné sezony se dočkal své premiéry nově vybudovaný zhruba pět kilometrů dlouhý horkovod pro oblast Prosetice, který nahradil plynové kotelny v této teplické lokalitě. Zásobování teplem zde probíhá prostřednictvím centrální výměníkové stanice v lázeňském domě Beethoven," uvedl Belo Svitek, manažer provozní jednotky Teplice. Jak dodal, v současné době se již připravují na plánovanou letní odstávku, během níž kromě běžných revizí rozvodné sítě dojde k vybudování přípojky pro právě stavěnou plynovou kotelnu v areálu Elektrárny Ledvice. „Jedná se o budoucí záložní zdroj, který nahradí dosluhující výtopnu v Proboštově. Kromě této přípojky bude během odstávky vyměněno asi 200 metrů poškozených izolací mezi elektrárnou Ledvice a centrální předávací stanicí v Teplicích."

Odstávkou projde i nový horkovod do Ledvic

První topnou sezonu s dodávkami tepla pro město Ledvice má za sebou provozní jednotka v Bílině. Podle jejího manažera Petra Smrže byla až na nečekanou poruchu na technologickém zařízení v ledvické elektrárně, které je společné pro provoz obou bloků, bezproblémová. „I když horkovod je poměrně nový, bude pochopitelně během plánované odstávky podroben preventivní revizi, stejně jako centrální napáječ pro město Bílinu. V jeho případě počítáme s kontrolou všech armatur a výměnou některých dosluhujících ventilů," poznamenal na závěr Petr Smrž.

Lokalita

od - do

Kde

Bílina

14. - 18.7.

Odstávka centrálního napáječe z Elektrárny Ledvice. Lokality: Za Chlumem, Teplické předměstí, město Střed, sídliště SuNN, primární odběry páry VS ČD a Hradlo, nové odběry na napáječi Pražské Předměstí 1,2 (odběry MÚ Bílina, ČP, správní budova SD).

Dodávky pro sídliště Pražské Předměstí 1 a 2 bude zajištěn ze záložního plynového zdroje.

Ledvice

7. - 11.7.

Odstávka horkovodu z elektrárny

Teplice

14. - 18. 7.

Odstaven bude pouze tepelný napáječ z Elektrárny Ledvice do centrální předávací stanice.  

V době odstávky bude zajištěna potřebná dodávka prostřednictvím výtopny Proboštov.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru