Teplice - Soutěž Mladý záchranář, která má prověřit znalosti žáků základních škol v oboru „Chování člověka za mimořádných událostí" se konala ve čtvrtek v prostorách teplické stanice Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. V Teplicích to byl již 4. ročník této soutěže.

Soutěž Mladý záchranář v Teplicích. Foto: HZS Ústeckého kraje

"Utkalo se celkem dvanáct družstev ze základních škol celého tepického okresu. Družstva soupeřila ve třinácti disciplínách, v nichž prokazovala nejen své znalosti, ale i své fyzické dovednosti," přiblížil soutěž Lukáš Marvan, mluvčí hasičů v Ústeckém kraji. Mezi disciplíny patřila znalost první pomoci, dopravní test, znalost požární ochrany a chování za mimořádných událostí. Děti si také vyzkoušely, jak dovedou pracovat s buzolou a mapou, znalosti improvizovaných prostředků ochrany či uzlování. Mezi testy fyzické zdatnosti patřil běh na požární věž a nesoutěžní disciplína horolezecká stěna.

Zvítězilo družstvo žáků Základní školy Bílá cesta, jako druzí se umístili žáci Základní školy Buzulucká a třetí místo získalo družstvo ze Základní školy Žalany. "Oceněna byla nakonec všechna družstva, přičemž první dvě obdržela pozvánku do krajského kola soutěže, která se uskuteční 18. června na vrchu Doubravka v Teplicích," dodal Lukáš Marvan.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru