Ústecký kraj, Praha - Ve svérázné krajině severních Čech, odkud pochází, vznikala exkluzivní kolekce fine-artových fotografií NATURE BEATY Jana Hodače. Ten je tváří centra FotoŠkoda, kde bude mít výstava v pondělí 28. dubna od 17 hodin vernisáž. Přítomné budou dvorní modelky Jana Hodače, kolegové fotografové a několik dalších zajímavých hostů.

Jedna z fotografií Jana Hodače z kolekce NATURE BEAUTY. Foto: Jan Hodač

Exkluzivní kolekce fine-artových fotografií NATURE BEAUTY vznikala více jak 5 let, především na Mostecku, odkud pochází většina autorových cyklů. Některé snímky se fotily přímo v industriální, těžební nebo rekultivované krajině (lomy, zatopené pískovny, výsypky), jiné například na jedinečné lokaci během napouštění obřího jezera Most, které je symbolem postupné obnovy zdejší krajiny a přírody. Několik fotografií je pořízených mezi sopkami Českého středohoří nebo v drsných horských údolích Krušných hor.

Myšlenkou projektu je především ukázat, že severní Čechy mohou díky své krajinné rozmanitosti na malé ploše nabídnout fotografům unikátní exteriéry srovnatelné se světovými fotografickými lokacemi. „Díky minulému krajinářskému projektu HORY DOLY jsem mohl navštívit a dokumentovat celou řadu míst, kam se běžný fotograf často nedostane. Tyto nevšední exteriéry jsem časem začal úspěšně využívat i jako výtvarnou kulisu k fotografování glamour a playboy stylu s mými dvorními modelkami," vysvětluje známý severočeský fotograf Jan Hodač.

Na vernisáži výstavy bude též představena nová fotomodelingová soutěž CZECH BEAUTY, která bude mít slavnostní finále na připravovaném podzimním festivalu FOTOSFÉRA 2014 v Pražských Holešovicích. Centrum FotoŠkoda najdete v Praze ve Vodičkově ulici 37, naproti Lucerně.


 

Více o autorovi fotografiích na těchto odkazech:

www.hodac.cz

www.facebook.com/JanHodacPhotography

www.500px.com/Hodac

www.nature-beauty.eu


REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru